Kategoriarkiv: Allmänn information

MHRF Klubbinfo 14 -18

Stämmoprotokoll samt nya stadgar efter förbundsstämman
Med detta Klubbinfo bifogas stämmoprotokollet från förbundsstämman den 20 oktober, samt uppdaterade stadgar. Aktuella stadgar hittas alltid på MHRFs hemsida www.mhrf.se/om_mhrf.

Evenemangskalendern nedlagd i nuvarande form
MHRFs styrelse har tagit beslut om att inte längre trycka Evenemangskalendern i sin nuvarande form. Anledningen är att kostnad och arbetstid tyvärr inte längre motsvarar efterfrågan. Färre klubbar vill ha kalendern, då man hellre arbetar digitalt och inte har möjlighet att skicka ut kalendern till sina medlemmar. Den digitala kalendern på MHRFs hemsida kommer dock att finnas kvar, och kan fyllas i under hela året. MHRF ber att få återkomma om hur evenemangslistan kan komma att användas på ett annat och bättre sätt framöver, då detta ännu inte är bestämt.

Elmia 2019
MHRF kommer 2019 åter att vara med på den stora påskmässan Bilsport Performance & Custom Motorshow på Elmia i Jönköping. I samarbete med Förlags AB Albinsson & Sjöberg arrangerar MHRF C-hallen för historiska fordon. Denna gång ligger påsken sent, 19-22 april, varför inga detaljer ännu är spikade. Klart är att upplägget liknar tidigare år, och vi hoppas att många klubbar vill vara med. Kring jul räknar vi med att kunna meddela hallens tema och information rörande anmälan med mera, men börja gärna fundera kring medverkan redan nu.

 

Drive Your Studebaker Day lördag 8 september

Studebaker vänner i Göteborgsområdet! Vi samlas kl. 10:00 på parkeringen bakom Systembolaget i Munkebäck. Därifrån åker vi till Brobacka kaffestuga http://www.brobackakaffestuga.se/hitta-hit.aspx via mindre vägar genom Jonsered och Lerum. Det är ca 1 timmes bilkörning, sen fikar vi och har trevligt. För er som bor längre från Göteborg men närmare Brobacka kan sluta upp vid Kaffestugan.
 

För er som inte bor Göteborgsområdet går det säkert att hitta på något i er närhet.

Ni som har något på gång och dela med andra ring eller  mejla dem.
 
Mvh
 
Jan Wikström
webmaster Studebakerklubben.se

Dags att beställa Studebaker-kalender 2018

Studebkerklubben i Schweiz erbjuder varje år de övriga klubbarna i Europa att köpa deras kalender med läckra bilder på Studebakers. Så även i år.
Jag köper in ett antal till våra medlemmar i Sverige. Du som vill beställa en kalender gör det via mail till gunnobostrom@gmail.com Priset är 300 SEK. Uppge namn och postadress så skickar jag så fort den har kommit. Jag bifogar inbetalningskort och du betalar när du fått kalendern.
”Först till kvarn…” gäller!
Gunno Boström

International Drive Your Studebaker Day 9:e September

Den 9:e september

Är dagen för alla ägare av en Studebaker , Pierce Arrow , Flanders , EMF , Erskine ,  Rockne ,  Packard 1957-1958 och Avanti II att ta en tur med ögonstenen, kanske tillsammans med andra likasinnade. Nedan finns några förslag på resmål i Sverige:

– Huskvarna Folkets Park, Elvis Lives Festival 2017 
– HÄSSLEHOLM, BRANDKÅRSMUSEUM 
– Glasets Hus, Limmared, Retrodagen 
– Lönsboda, Bilutställning 
– Karlskrona, Nattrally 
– Arvika, Tvåtaktsrallyt nummer II 
– BRÅLANDA , Bygdefest med veteranfordonsträff. 
– Ekbacken Bräkne-hoby, Veteranmarknad
– Motala, Mopperally i Motala hamn 
– Ekebyboda, Uppsala marknad 
– Lobonäs, Lobonäs Veteranmarknad 
– Vänersborg, Hop Up´ers Swap & Show, Vänersborg.
– Huddinge, Sundby Gård, Classic Cars and Customs.
– Karlskrona, Verkö, Nattrally.
– Söderhamn, Helsinge Motorstadion, Dragracing, HDC Finals.
– Uppsala, UHF veteranmarknad

 

 

Besiktningsbefrielse för bilar som är äldre än 50 år

Transportstyrelsens information om besiktningsbefrielse

Nu har vi äntligen fått besked! Transportstyrelsens information den 20 maj 2017 rörande fordon som är 30 år och äldre innebär besiktningsbefrielse för personbilar, lastbilar, bussar och släpvagnar som dras av dessa (oavsett totalvikt) som är äldre än 50 år och motorcyklar äldre än 40 år. Ett mycket välkommet och efterlängtat besked efter många års arbete av MHRF, FIVA och våra systerorganisationer inom EU för att säkerställa rimliga villkor på de historiska fordonen.

Läs mer här om vad som gäller kring besiktningsbefrielse. Reglerna träder i kraft den 20 maj 2018.