Besiktningsbefrielse för bilar som är äldre än 50 år

Transportstyrelsens information om besiktningsbefrielse

Nu har vi äntligen fått besked! Transportstyrelsens information den 20 maj 2017 rörande fordon som är 30 år och äldre innebär besiktningsbefrielse för personbilar, lastbilar, bussar och släpvagnar som dras av dessa (oavsett totalvikt) som är äldre än 50 år och motorcyklar äldre än 40 år. Ett mycket välkommet och efterlängtat besked efter många års arbete av MHRF, FIVA och våra systerorganisationer inom EU för att säkerställa rimliga villkor på de historiska fordonen.

Läs mer här om vad som gäller kring besiktningsbefrielse. Reglerna träder i kraft den 20 maj 2018.

En reaktion på ”Besiktningsbefrielse för bilar som är äldre än 50 år”

  1. Nog skulle jag vilja ha besiktning åtminstone vart 5:e år, små glapp man inte märker blir stora & dyra rätt som de e… & att braka in i annan bil eller vad som helst när en bromscylinder strejkar vill jag inte va med om någon mera gång, hände en gång = tillräckligt; de e som FRITT FALL & går MYCKET fortare än man tror!
    & jag tvivlar på att alla håller SÅ bra koll på sina klenoder.
    (& 60-tals fylle-Impala’s se’n då…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *