2017 Lazy DayS – Studebakertreffet i Sandefjord

STUDEBAKER REGISTERET NORGE:s träff i Sandefjordstrakten fredag 18 – söndag 20 augusti.
På fredagseftermiddagen samlades ett gäng glada norrmän och några svenskar vid Furulunds krog och motell nära Sandefjord. Vi bodde i timrade stugor med inredning i ”cowboy” furu stil.
På kvällen blev det grillning av medhavd mat och gott att dricka.


På lördagen åt vi en vidunderlig ”Truckdriver” frukost på Furulund krog. Inför avresan till Sandefjord anslöts sig ytterligare några bilar, nu blev det 3 st. Erskine från 20-talet.

Resan gick på slingriga vägar till Gokstads Kystlag, en förening som förutom renovering av gamla båtar ägnar sig åt bevarandet av motorer för båtar. Där anslöt sig ytterligare några bilar.

Det fanns en stor samling av inombordsmotorer och utombordsmotorer, bensin, diesel och wankelmotorer.

Efter att ha tittat på museet och fikat fortsatte färden till Stand Leirsted og Gjestgård för lunch.

Vid lunchuppställningen var det 2st. Erskine 1927 , Erskine 1928, 1932 Rockne, 1937 President, 1949 Champion Convertible, 1950 Landcruiser, 1955 Commander, 1962 GT Hawk, 1963 Avanti R2 och 1987 Avanti. Det var 60 år mellan äldsta och nyaste bilen som ni ser.

Efter lunchen blev det besök hos John Wallentin som drev restaureringsverkstad i Larvik tidigare. Han har en speciell förkärlek till förkrigs Packard bilar.


På söndagen innan hemresan åkte några av oss till Tönsbergs bygdegård, där det var bondens marknad som firades med pompa och ståt.

Där dök denna 1962 GT Hawk ombyggd med 53-61 tak och några andra attribut.

Tack till Nils-Petter för en trevligt arrangerad träff med mycket sevärt både bilar och annat, samt trevligt sällskap.