2018 Lazy DayS – Studebakerregisteret Norges träff 17 – 18 augusti

Årets träff var förlagd på den vackra ön Hvasser vid Oslofjordenpå öns sydspets finns också naturresrvat med ”världens ende” enligt norrmännen. Vi hade fått en stugby för oss själva med fina 4-bädds stugor, partytält och grill på Vi var 16 personer och 5st Studebakers, 1 Avanti + 1 Brand X som var på Hvasser Motell hela helgen. Fredagen var ankomstdag med grillning av egen medhavd mat och dryck som avnjöts vid långbord.

På lördagen åkte vi till Horten Bilmuseum NB , vi var bland de sista som hade tillfälle att besöka museet och en guidad visning då de skulle lägga ner i slutet av augusti. Vid museet slöt det upp ytterligare folk i 8 andra Studebakers, bla. en 1958 Packard Hawk och 1925 Duplex Phaeton, “verdens første hardtop”. Det blev givetvis en massa hej och prat samt tittande på varandras bilar. Efter museet åkte vi samlad tropp till Tønsberg för en mycket god Tapaslunch på <<Herr og Fru>>. Mätta och belåtna fortsatte vi till <<Brødrene Hanssens Auto>> en totalrenoverad BP station mycket intressant att titta på, se bilder på http://www.bp-stasjon.no/. Vi blev bjudna på kaffe med wienerbröd och guidad visning på tappen och verkstäderna. Där skildes vi från de övriga och fortsatte till Hvasser för en middag med MYCKET och god från en cateringmiddag. Till kaffet åt vi en förträfflig Tiramisu och såg en presentation av Willy Strømø från Kungälvsträffen.

På söndagen åkte vi till Tønsberg och ställde upp bilarna på Honnørbrygga där några Studebakers och där fordon från Tønsbergs Automobilklubb ställer upp sig på söndagar. Här slutar träffen och vi vänder hemmåt och tackar Nils-Petter och de övriga deltagarna för en mycket trevlig helg.
/Jan Wikström