2018 Internationella Studebaker mötet i Kungälv

Årets träff/ EU möte hölls med Hotell Fars Hatt som huvudkvarter den 6:e – 10:e juni .

Värdar för träffen var Agneta Engström & Staffan Löwgren, Carina & Jan Wikström, med bistånd av vår ordförande Gunno Boström & Hillevi Rangström.

Lite fakta om träffen: Vi var totalt 126 personer fördelat på 10 olika nationaliteter förutom svenskarna. Folk kom körande från Danmark, Finland, Norge, England, Holland, Frankrike, Tyskland, Schweiz och med flyg från Canada och Australien. Det kom totalt 53 Studebakers, 1 Packard och ett antal Brand X.

Onsdag 6:e juni
Incheckning på Fars Hatt började på förmiddagen och på kvällen blev det en välkomstdrink med mingel och många kära återseende. Där gavs också information om träffprogrammet. 

Torsdag 7:e juni
Dagen började med ”Bakluckeloppis” och mingel vid bilarna. Därefter åkte vi i samlad tropp till Koön och parkerade våra bilar på ett avskilt område nära Marstrands Havshotell där vi åt lunch. Sedan åkte vi färja över till Marstrand. På ön möttes vi av våra guider som visade oss runt och berättade om denna sommarstad. Återfärden gjordes lite mer spritt, då några ville se mera och några ville tillbaka Kungälv och hotellet. På eftermiddagen sammanstrålade några av oss med Kungälvs Kulturhistoriska Fordonsvänner som hade Torsdagsträff nedanför Bohus fästning.

Fredag 8:e juni
Vi lämnade våra bilar vid hotellet och åkte buss till Volvomuseet på Hisingen där vi guidades runt i 3 grupper.Sen tog oss bussen till centrala Göteborg där vi på egen hand lunchade och såg oss omkring i stan. Vi avslutade dagen med en gemensam båttur med “Paddan” i kanalerna, innan bussen tog oss hem igen. Väl tillbaka på hotellet serverades en aperitif och sedan åt vi en god grillbuffé. Under buffén såldes lotter och senare hade vi lottdragning på alla de fina priser som gästerna hade med sig och skänkte till lotteriet.

Lördag 9:e juni
Dagen började återigen med ”Bakluckeloppis” vid bilarna. Sedan en biltur på mindre vägar till Tjörnbron.Efter att beskådat naturen från bilen stannade vi vid Stenungsbadens Yacht Club och åt lunch och gav allmänheten möjlighet att titta på våra fina bilar. Åter på hotellet hade Studebakerklubben Sweden sitt årsmöte och dagen avslutades med ett glas mousserande vin och en trerätters middag. I samband med middagen lärde vi våra internationella gäster lite om våra svenska seder och traditioner presenterat av Hillevi med hjälp av några (stackars) utvalda medlemmar.

Söndag 10:e juni
Efter frukosten var det tack och hej till nya och gamla vänner.

Vi som arrangerade tackar alla deltagare för ert glada och positiva deltagande!

Mera bilder från hela träffen finns att se HÄR