1995 Studebaker träff Granvik

I början på september 1995 anordnade Studebakerklubben sin första märkesträff. Det kom lite som en överraskning att nu äntligen var det dags. Vi var ett gäng som träffats på olika bilträffar sedan början på 80-talet. Men någon organiserad märkesträff hade vi aldrig fått till.
Överraskande, ja därför att arrangören Åke Gustavsson från Skövde var tämligen ny i Studebakersammanhang. Åkes Dictator från 1937 var inte renoverad ännu. Med som arrangör var också Ulf Andersson från Knäred, även han ägare av en Dictator från 1937.

Platsen var Granviks semesterby, norr om Karlsborg på Vätterns nordvästra sida.

Granvik_1.JPG

Vädret var bra, trots den sena tiden på säsongen och deltagarantalet var 12-13 bilar plus några medlemmar utan sin Studebaker. Det kan nämnas att redan då infann sig vår med lem #1, d.v.s. Hans-Olav Hansen från Fredrikstad i Norge, visserligen i Volvo 142:a. Därefter har Hans-Olav och hans Kersti varit med på alla våra 13 träffar. Sedan länge rattande sin GT Hawk 1962.Granvik_2.JPG

Granvik_3.JPG

Det blev en utflykt med lunch i Forsvik och på kvällen grillning vid Vätterns strand. Som sagt denna träff smakade mera och nu är det en tradition, som 2008 har expanderat till ett European Studebaker Meet, i Vänersborg.

Forsvik_1.JPG

Text & bild, Bo Pettersson