2005 Studebakerklubbens träff på Orust

Årets träff 10 – 14 augusti var förlagd till Röra Röds Kursgård som finns på västra Orust.

På onsdagen reste vi tälten och förberedde för gästerna. Kursgården hade ingen stor lokal som rymde alla, så vi ordnade långbord på gårdsplanen. Dom kom att bli dryga 70-talet personer med ca 30 bilar och ett antal hundar.  Merparten låg i de olika husen på gården, några låg i husvagn/husbil, några låg i Ellös och några låg i Varekil. Ytterligare några åkte fram och tillbaka under dagen.

På Torsdags kvällen blev det en blandad grill o räkafton, beroende på vad gästerna hade tagit med sig.

Fredagen var dagen för en rundtur på Tjörn med besök på Klädesholmen och fikarast vid Tjörnbron.

Efter fikat blev det uppställning i Kulturhusparken i Stenungsund. Det var mycket folk som kom för att beskåda våra bilar och minnas sin barn/ungdom med Studebakers och prata bil gammel bil i allmänhet.

På lördagen åkte vi till Ellös för en båtfärd med fd fiskebåten Josefina till Bassholmen. Där finns ett träbåtsmuseum som vi besökte. En del fick också bada i saltvatten och sola lite. Lunchen som ordnats av personal från kursgården avnjöts i det fria eller på däck. Hemfärden blev rätt blöt då himmelens portar öppnade sig, men ingen blev lessen för det.

Väl hemma från båt utflykten bjöds det på champanje och  vår ordförande Gunno Boström höll tal och vi skålade för klubbens 10 års jubileum. Årsmötet tog sedan vid (mest män), så damerna och drack ur resten av skumpan och startade en “tjejmaffia”.

Avslutningen på kvällen blev en dunder middag anordnad  av personalen på Röda Rörs kursgård. Gunno med fru stod för den musikaliska underhållningen (Middagen varade till långt in på natten).

Text och bild Jan Wikström