2009 European Studebaker – Packard Meet

2009 Edition European Studebaker-Packard Meet 15 – 17 May

Färjeresan från GBG till Kiel gick hur fint som helst. Vi hade bestämt att inte åka motorväg ner till DeLutte. Resan ner gick i behagligt tempo med mycket att se på vägen.
När vi närmade oss Holland började det regna och där började också turen överge oss. Vi fick stanna vid en bilverkstad för att fråga om vägen. När skulle vi fortsätta ville inte Gunnos bil starta och sedan inte Åkes heller. Det blev en hel del puttande i regnet, men inga sura miner för det. Efter att irrat omkring i den Holländska landsbygden i någon timma hittade vi campingen. Där träffade vi ett par trevliga Holländare som också skulle till träffen. Vi beslutade att inte åka till träff hotellet denna kväll utan slå följe med dem morgonen därpå, då de visste vägen.

På lördagen han vi precis registrera oss innan det var dags för någon av de två aktiviteterna för dagen. Den ena gick med buss till bl.a. Arnhem.
Den andra var en biltur till bilfirman som bl.a. sålde Rolls, Bentley, Ferrari, Maserati, Jaguar och Dodge. Sen blev det bilåkande genom det Holländska soliga landskapet i cortege (inte lätt med många bilar och mycket korsningar).det tog nästan hela dagen. På kvällen var det middag med en pianist som satt och hamrade på ett piano (ursäkta Gunno). Det blev en ganska tidig hemgång till campingen.
På söndagen var det tänkt att alla skulle ställa upp bilarna vid hotellet: Tyvärr var inte vädrets makter med arrangörerna denna dag, så många valde att stanna hemma. Det blev trots det mycket beskådande och fotograferande, speciellt på de 4st  37:orna som jag tror kommer att pryda Turning Wheels första sida vad det lider. måndagen var hem rese dag men nu via Autobahn och Elbe tunnel i Hamburg. Denna resa gick på betydligt kortare tid än nerresan trots att vi marchade i ca 80 km/timmen. Vid incheckning till färjan i Kiel trilskades Gunnos bil och han fick bogserhjälp ombord på färjan.
Om jag summerar var resan som helhet jätte trevlig. Många trevliga människor på träffen, några gamla bekanta från Vänersborg och många nya från Holland.

Bilder från resan kan ni se nedan

Jan Wikström