2009 Studebakerklubbens träff i Vadstena – Motala

Årets träff var förlagd till Vadstena Camping den 9 – 12 juli vid Vätterviksbadet utanför Vadstena. Träffen hade rekord många deltagare 76 anmälda och ytterligare några som var med på delar av träffen.

Bosse Pettersson, Weine Tinnerholm och Bengt Engwall hade gjort en träff som hade mycket att erbjuda (förutom regnet). En trevlig grillafton på torsdagskvällen till kompet av en “feskebåt”. Besök på leksaksmuseet i Vadstena, Motala Motormuseum och en special arrangerad cruising, där vi under cruisingen kunde lyssna på Motala cruising radio med tal och musik från vår ordförande. Kvällskryssning med båt påVättern, bilturer på Östgötaslätten med besök på Båt- och Leksaks Museet och besök på Kornettgården ett privat museum med miljöer från 50- och 60-talet, kinesisk buffemiddag med mera.

Campingens alla stugor var upptagna av Studebaker ägare som synes.

Dunket från en “Feskebåt” var i själva verket en av Wienes tändkule motorer som han hade tagit med till campingen tillsammans med en redig grill, varifrån det serverades grillat i stora lass som avnjöts i det inhyrda partytältet.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Bengt välkomsttalade, Bosse förevigade händelserna och Gunno gjorde reklam för Veteran Love en special komponerad CD med Studebakerlåtar

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Som ni vet händer det då och då att något går sönder på en Studebaker.

Det hände Bengt men med Ingemars goda hjälp blev felet fixat

Vi ställde upp bilarna vid Leksaksmuseet i Vadstena

 

Det ligger alldeles vi slottet


Vid Motala Motormuseum där vi också ställde upp bilarna till allmänhetens beskådan diskuterade Weine (55:a President Sedan) och Ewert Klaesson (55:a Commander Sedan) likheter och olikheter mellan bilarna

 

Aldrig tidigare har Motala sett så många ( 36 ) Studebakers glida fram på gatorna i en lång parad.

 

Efter cruisingen till tonerna av specialskriven Studebakermusik förmedlad via Radio Motala åkte vi en tur på Vättern med M/S Kung Sverker och avnjöt en god middag på båten

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Lördagens bilutflykt gick till Båt- och Leksaksmuseet där vi  fick en mycket trevlig guidad tur på museet med många historier om båtarna och om tågbanornas historia.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Dagen avslutades med det sedvanliga årsmötet med påföljande kollektivtransport till kina restaurangen för middags buffe’n.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Senare på kvällen repeterade Gunno och Åke på “kapseldansen” Studebakerklubbens motsvarighet till ballongdansen, som kommer att framföras vid nästa lämpliga Studebakerträff.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Text och bild Jan Wikström

Mera bilder