2011 Studebakerklubbens träff och 10 års jubileum i Höör

Allan & Inger, Åke & Siv, Peter & Anne samt Jimmy ordnade en träff 7 – 10 juli i westernstil men också med stora stycken Svensk kultur och natur. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Torsdag 7 juli:

Träffen började som vanligt med att de tidigt anlända tittade under huvarna och fotograferande.

 

Fredag 8 juli

Vi åker till Fricks spettekakebageri och dricker kaffe. Bageriet har en väldigt vacker trädgård som är väl värt besöket. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Efter det åkte vi till Kopparhatten och det visade sig att Skåne inte är platt, utan har berg med djupa dalar och en otroligt vacker bokskog. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Efter att avnjutit naturen var det tid för lunch hos Kalle på Spången och givetvis sjöngs det också Edvard Persons kända slagdängor. Här ledda av Hillevi och värdfolket. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Efter Årsmötet firade vi klubbens 10 års jubileum med champagne.

Bakluckehandel med nya och begagnade delar var ett populärt inslag under träffen.

Och sedan tändes grillarna, där det grillades allt från korv till entrecote. Mätta och glada snackades det inte bara Studebaker. Det var många som inte setts sedan senaste träffen, så det fanns mycket att ta igen.

Lördag 9 juli

Vi åker in till Höör och ställer upp våra bilar utanför brandstationen, torget där det var tänkt att vi skulle stå var en enda stor arbetsplats, men folket hittade oss ändå.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vi passade på att besöka en man som renoverade gamla hästkärror. Han hade bland annat denna the Izzer, en tidig Studebaker vagn.

För eftermiddagens och kvällens begivenheter var vi på  Lone Star  Konferenscenter. Där vår ordförande Gunno blev levande måltavla för en yxkastare.

Vi blev indelade i lag och tävlade mot varandra i grenarna: Bågskytte , yxkastning, pilblåsning, pistolskjutning och att lösa en gåta.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Efter tävlingen var det mat, kolgrillad T-bone steak med bakad potatis. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Maten dansades ner med amerikansk cowboydans

Söndag 10 juli 

Några har långt att åka och åker därför tidigt efter frukosten. Andra har inte lika långt, så bakluckorna öppnas åter för att byta de där sista grejorna. För oss alla blir det ett hej då tills vi ses nästa gång, nästa år i Halden. Vi tackar våra värdar för ett himla roligt 10 års jubileum!

Text & bild Jan Wikström

Länk till bilder på bilarna som deltog i träffen

Mera bilder från träffen av Lennart Hopstadius, Peter Olofsson och undertecknad: