G:a reg-nr

Ventilerat G:a reg-nr

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #17770 Svara
   Nox

   Jag såg i något nummer av klubbtidningen att de va på gång något om att få fram gamla registreringsnummer som suttit på Studebakers, vet någon om de blev något resultat?

   Dels undrar jag ju om den røda Lark hgv:n som vi hade.

   Men jag undrar åxå om nummer: A58666 /alternativt/ A58686.

   Hoppas på svar kan man ju alltid… 🙂

  • #17771 Svara
   Bengt

   Hej,

   Jag vet inte riktigt vad du tänker på för artikel, men att få fram uppgifter om gamla bilar om man har ett gammalt regnummer från tiden när vid hade länsbokstäver är lätt.

   Har man uppgift om registreringsnummer, märke och ev årsmodell och ungefärlig tid när bilen hade registreringsnumret kan man beställa kopior av registerkorten på riksarkivet.se under rubriken”Beställ uppgifter och kopior” på förstasidan. Klicka på “Se alla beställningsformulär” och sedan ”Samtliga beställningsformulär” och därefter ”Fordonsuppgifter år cirka 1907–1972” under Fordon.

   Sedan får man fylla i ett formulär. Det står att man tar ut en forskningsavgift på 225 kr per 15 minuter söktid för arkivet, men det är bara om arkivet har svårt att hitta registerkortet du vill ha kopior av. Och jag har aldrig råkat ut för det under alla de tillfällen jag har beställt registerkopior.

   Grundavgiften är 4 kr per kopia och varje kort omfattar minst två sidor så kostnaden landar normalt på 8 kr.

   I de flesta fall får man kopiorna levererade via e-post eller en nedladdningslänk. Annars kommer de i pappersform..

   Om ett fordon flyttats från ett län till ett annat anges det tidigare registreringsnumret på den nya handlingen och på den gamla handlingen anges det nya numret. På så vis kan man stegvis kartlägga ett fordons historia.

   Regkorten från några få län, t ex Göteborgs och Bohus län och Kalmar (tror jag) finns inte på landsarkiven utan de ligger kvar på länsstyrelserna och då får man ringa dit istället.

  • #17775 Svara
   Nox

   Jaha tack, men då blir de knepigt…

   • #17797 Svara
    Bengt

    Nja, det är inte särskilt knepigt. Och något mindre knepigt sätt finns inte ;-).

  • #20303 Svara
   Nox

   Nu blev man førvånad; de e en (illa lackad) -55 Commander Starlight till salu som enl. bilregistret togs i bruk -78, & våran som var likadan “skrotades” c.a. -70…  nuvarande reg-nr: GAH963.
   Undrar just… Brydde sej någon om att importera en -55:a Studebaker 1978?

    

Visar 3 svarstrådar
Svar till: G:a reg-nr
Information om dig: